Wij bouwen aan merken die niet onopgemerkt gaan.

Aan de hand van onze branding workshop krijgen we een helder beeld van je gehele organisatie of idee. Vanuit deze inzichten ontwikkelen we een strategie. Hoewel een logo slechts een deel is van jouw merkidentiteit, is het vaak wel het eerste wat opvalt. Daarom starten we altijd bij de kern: de identiteit van jouw organisatie. Met die basis begeleiden we je naar een sterk en solide merk!

Hoe gaan wij te werk?

We leren onze opdrachtgever en haar doelgroep door en door kennen. We luisteren en stellen vragen. Waar staan jullie voor? Waarom zijn jullie belangrijk voor je publiek? We prikkelen met moodboards en maken ideeën visueel. Zo nemen we de ruis weg en komen we tot essentie: dat wat onze opdrachtgever uniek maakt. De merkidentiteit leggen we vast in een merkboek waar het bedrijf zelf mee aan de slag kan.

01. Ontdekken

We beginnen het ontwerpproces met meer te weten te komen over jouw organisatie. Wat zijn de drijfveren. Hoe zie je jezelf? En hoe wil je dat anderen jou zien?

02. Verkennen

In de verkenningsfase beginnen we meer tot de kern van je merk te komen. Dit betekent onderzoek, moodboards, style-scapes en brainstormen over de eerste concepten.

03. Visualisatie

We hebben jouw merk onder de knie en nu is het tijd om het tot leven te brengen! We sturen je enkele eerste logo-ontwerpen en zoeken een stijl die bij de doelstelling en organisatie past.

04. Creatie

Nadat wij samen de algemene stijl en het kleurenpalet hebben bepaald, is het tijd om te beginnen met het ontwerpen de assets die jouw huisstijl vormen.

05. Oplevering

Als alles is afgerond, sturen we de definitieve bestanden op. Als je deze eenmaal in handen hebt, hoef je alleen nog maar je (nieuwe) bedrijf en branding met de wereld te delen!

Wat wij doen

Merkidentiteit

Productie

Ons werk.

Homemade Meal Club

Make it Matter heeft naast het proces van het bedenken van een naam ook het logo en de huisstijl mogen ontwikkelen. Helaas hebben investeerders zich op het laatste moment terug getrokken waardoor de website uiteindelijk niet live is gegaan. Toch zijn we erg trots op ons werk.

Van Alle Tijden

Van Alle Tijden is een vintage winkel in het hartje van Dordrecht centrum. Met een fijne ambiance en heerlijke verse koffie, thee en eigen gebakken taarten kan je hier terecht 4 dagen in de week terecht.

Care for Brazil

Stichting Care for Brazil is partner van de Braziliaanse stichting OSFA. OSFA staat voor de afkorting: Obras Sociais Fé e Alegria: Sociaal werk Geloof en Blijdschap. Care for Brazil werkt al meer dan 50 jaar samen met de stichting OSFA.

REVO Fit

All organic supplementen zijn schaars in de fitness industrie. REVOfit wil hier verandering in brengen. 

House of Hope

House of Hope heeft zoals ze zelf zeggen 3 huiskamers in verschillende wijken in Rotterdam waar zij mensen helpen in het dagelijks leven. 

Mooi van binnenuit

Sabine heeft een wellness praktijk in het mooie recreatiegebied Rottemeren in de omgeving van Rotterdam

Wij geven vorm

Logofolio

Een logo ontwerpen kan tegenwoordig iedereen met simpele tools online. Een echt merk bouwen is een heel ander verhaal. Make it Matter staat regelmatig aan de basis van het ontstaan van een nieuw merk of bedrijf.We nemen je mee in een proces dat leidt tot een logo dat perfect past bij jouw identiteit en jouw doelgroep aanspreekt.
Klaar voor de re(start)

Huisstijl ontwerp

Met een logo als startpunt werken we aan een fundament voor jouw merk. Kleuren, mockups, mood-board en uiteindelijk alle uitingen die daarbij komen kijken. Denk hierbij aan briefpapier, visitekaartjes, offertes, facturen maar ook het ontwerpen van online uitingen zoals ontwerp voor sociale media. Een merkboek zorgt hierbij voor continuïteit in identiteit.

Een totaal pakket

Social media design

Wij zorgen voor een passende merkbeleving op jouw social media kanalen. Of het nu gaat om een pakket aan templates waar je zelf makkelijk mee aan de slag kan of dat je het hele proces wilt uit besteden. Met elkaar vinden we een passende oplossing voor jouw organisatie.

Templates & Campagnes

Marketing assets

Het maken van Tiktok, Instagram of Youtube video’s en shorts tot het creeëren van honderden verschillende ads voor verschillende ads campagnes zoals bijvoorbeeld Google Ads.
Een passende brandname

Namestorming

Een naam verzinnen voor je nieuwe bedrijf is een aardige klus. Ook al is er niets mis met Jaap de Knaap warmtepompen en C.V. montage en reparatie & zonen v.o.f. er zijn wat ons betreft betere opties. Zo hebben wij voor ‘REVO fit’, ‘Safety inc.’ ‘Home Made Meal Club’, ‘STERK Ontruimingen’, ‘Leef beter’, ‘Château Héritage’ & ‘Van alle tijden’ de naam mogen bedenken. We helpen ook vaak mee met een pay-off bedenken.

Powerpoint, Visme, Prezy, Keynote & Canva

Pitch Decks

Heb je als organisatie veel te vertellen of doe je veel pitches of presentaties? Wij helpen je goed voor de dag te komen, met een presentatie vormgeving volledig in jouw huisstijl. Met onze magische benadering blaas je je publiek om ver.

Denk hierbij ook aan infographics en aan het maken van animaties.

Let's talk about your brand!

Maak een afspraak voor een discovery call.